Bra för fotbollen = dåligt för Arne

Arne Paulsson är ett av stadens största handbollsfans. Det säger ganska mycket då handbollen är Lunds största sport, en mycket ovanlig företeelse i ett land där fotbollen regerar i nästan var stad.

För att handbollen ska fortsätta vara dominant krävs det att fotbollsföreningarna i Lund fortsätter misslyckas. Efter en mycket lyckad säsong tog Lunds BK sig upp till den tredje högsta serien och tar man ytterligare ett kliv kommer fotbollen att medialt få större uppmärksamhet än handbollen. Något som skulle kunna bli ekonomiskt kännbart för Paulsson som investerat stora pengar i handbollen, pengar han med all säkerhet förväntar sig att få tillbaka.

Därför ligger det i Paulssons intresse att försvåra förutsättningarna för Lunds BK. Detta försöker han också göra genom att tvinga klubben att flytta på sin matcharena då gästerna på hotellet han avser att bygga tydligen kan störas av matcherna som spelas där. Naturligtvis ett svepskäl – oavsett vad så handlar det inte om att en match i veckan kan störa gästerna.

En flytt av matcharenan skulle kosta runt 25 miljoner kronor – pengar som ska tas från kommunen och högst sannolikt från fotbollen och fritidslivet – dessutom skulle läget med all sannolikhet försämras och bli svåråtkomligare. Något som gör det svårare för ”Krubban” att budgetera. Vilket i sin tur försvårar planering av nyförvärv, träningsläger och annat.

För Arne och hans arena är det mycket viktigt att fotbollen inte blir den största sporten i staden. Man skulle i så fall förlora stora summor pengar i form av sponsor- och publikintäkter vilket i gengäld skulle få Paulssons svindyra arenaprojekt att framstå som ännu mer fiaskoartat än vad som nu är fallet.

Om Lunds kommun tillåter Paulsson att domdera hur som helst försätter man sig i en oändligt svår situation där enskilda ekonomiska intressen prioriteras framför medborgarnas rätt till ett rikt kultur- och fritidsliv.

Annonser

1 kommentar

Filed under Artiklar, Krönikor

One response to “Bra för fotbollen = dåligt för Arne

  1. Frans Olsson

    Denne Arne Paulsson slog i sönder bilrutor för att byta ut dom gratis åt sina kunder.
    Han slog alltså sönder dom inne i hans egen verkstad, och han betalade även den självrisk som skulle normalt betalas av kunden eller ägaren av fordonet.
    Arne Paulsson är en gangster!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s