Bye bye AstraZeneca


Jaha, dagens stora nyhet i staden är att AstraZeneca tar sitt pick och pack och drar någon annanstans. Astra har forskat i Lund sedan 1960 och hade för inte så många år sedan planer på att expandera och bygga över den ovansedda före detta fårhagen med en gigantisk parkeringsplats. Med så hemska intentioner är det klart att allting går åt helvete.

Nåväl, företaget har ungefär 960 anställda i staden och dessa får nu roa sig med någonting annat. Det vore fånigt och en smula korkat att säga att jag för egen del mest är nyfiken på hur den sedan så lång tid jag kan minnas ständigt tomma gångbron över Tunavägen nu att kommer nyttjas eller ifall den helt enkelt kommer att försvinna. Lokalerna i sig lär det finnas gott om intressenter för; IDEON ligger tätt intill och kan nog tänka sig en sydlig expansion. Kanske med förtur för företag inom medicinforskning. Då kommer förhoppningsvis några av arbetstillfällena tillbaka.


Ska folk börja gå här? Fortsättning följer!

Anledningen till nedläggningen är att AstraZeneca har en rad utgående patent och behöver piffa upp sin läkemedelsarsenal. Exakt hur det ska lösa problemen att sparka ut sina forskare vet nog gubbarna i toppen bäst, för jag har då ingen aning.

Men ja, lycka till med vad ni än företar er i framtiden. Förhoppningsvis kommer ett nytt stort företag till staden och trycker in ett par tusen gubbar i de där lokalerna. Det här är onekligen slutet på en era men kanske också början på en annan.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Händelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s