Ska en lundapåg frälsa Henke Larsson?

Att lundasöner firar framgångar inom fotbollen är inte så vanligt. I VM94 var förvisso både Roger Ljung och Martin Dahlin skolade i Lunds BK, men sedan dess har vi haft en lång torka och bara ett fåtal spelare från staden har lyckats nå några högre nivåer.

Ola Svensson stod i mål för Åtvidaberg och senare för Bunkeflo, och gjorde ett bra jobb men spelar nu på en lägre nivå. Björn Levin kom från Höör ursprungligen men spelade för Lunds BK då Trelleborg hämtade honom till rollen som andremålvakt. Han gjorde ett par allsvenska framträdanden av blandad klass.

För tillfället har vi Johan Blomberg i Ängelholm i Superettan. Han hämtades inför förra säsongen men fick mycket begränsad speltid. Joel Ekstrand, däremot, har tagit en ordinarie plats i Helsingborgs IF och dessutom debuterat för U21-landslaget. En mycket lovande lundapåg, precis som Behrang Safari från Lunds SK som numera är given i det svenska landslaget där han agerar vänsterback med framgång. Han tillhör den schweiziska storklubben Basel.

I lördags fick vi emellertid chansen att se en ny lundensisk produkt och till råga på allt i svensk tv. Landskrona BoIS värvade inför säsongen Lunds BKs skyttekung Fredrik Karlsson som nu får äran att skolas av Henrik Larsson i Superettan-klubben. I helgen, då Landskrona besegrade Degerfors med 1-0 i premiärmatchen, fick han hoppa in i mitten av andra halvlek och stod för en mycket bra insats med begåvat och precist passningsspel och dessutom ett bra vänsterskott som gick strax utanför.

Kanske kan vi se Fredrik Karlsson som en av stadens stoltheter så småningom. Lita på att åtminstone jag kommer fortsätta följa hur det går för honom framöver.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Idrott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s