Dubbelmoral!

Det enda vettiga bidraget Lundakarnevalen någonsin stått för är det fantastiska spelet Dubbelmoral! som släpptes i samband med karnevalen 1990. Företaget Bapelsin, bestående av Anders Bjerkén och Stefan Wiklund, utvecklade ett mycket simpelt men underhållande spel. Man börjar hemma hos sin mamma, som står och steker köttbullar i köket medan man själv sitter och låtsas studera. Närhelst man vill kan man bege sig ut på stan och supa skallen av sig i stadens centrum, där karnevalen är i full gång.

Tanken är att man ska dricka så mycket och på så vis samla poäng, bland annat kan man pissa på mer eller mindre olämpliga ställen eller också kan man gå och spy på rektor Magnificus. Polisen kan sätta hinder i ens klandervärda beteende, men värst är ändå morsan som efter en stund börjar leta efter en och jaga en med stekpannan vars ammunition består av hennes stenhårda köttbullar.

Blir man träffad för ofta dör man ihjäl till döds och har förlorat. När man ser att ens käre moder är på väg för att kolla om man studerar flitigt bör man därför illa kvickt ge sig tillbaka till hemmet och framstå som den mönsterson man förväntas vara.

Spelet fungerar tyvärr bara ihop med äldre Mac-datorer och det är därför bra många år sedan jag testade det. Morsan lånade en gång i tiden en gammal dator av vår granne och det, tillsammans med den fräna skärmsläckaren, blev snabbt favoriten. Just nu håller spelet på att portas till Iphone… kul för de som har råd med en sådan.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Kultur

2 responses to “Dubbelmoral!

  1. Henrik Schrewelius

    hittade denna lilla videosnutt om iPhone versionen.

  2. Henrik Schrewelius

    Finns det någon som vet vart man kan få tag i 2006 versionen 8-bitar?
    ”http://www.lundakarnevalen.nu/” verkar inte ha den längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s