Mer om mordet på Eva Svensson

På Flashback postade nyligen gamla mordräven Skaraborg 2 delar från en artikel från Veckans brott nr. 13 1983.

Här är hans inlägg:

”Sidorna 6, 7 och 25. Artikeln skriven av Tom Bergh och ingick i artikelserien ”En mördare går lös. Olösta svenska fall.”

Artikeln illustrerad med ett foto på BO, på fyndplatsen samt den lapp och den ritade karta som skickades till hennes far. Under lappen med den textade texten ”DIN TÖS E BEGRAVEN HÄR” står följande: ”Utan det anonyma brevet hade man kanske aldrig hittat kroppen.” Under den ritade kartan finns följande skrivet: ”Kartskissen var så detaljerad, att polisen inte hade några problem att finna den starkt förmultnade kroppen.”

Endast liten del av artikeln i början medtaget.

”Vad var det för ett mystiskt telefonsamtal som ledde Eva Svensson in i döden?”

”Dagen före Valborgsmässoafton 1976 lämnade tvåbarnsmammam Eva Svensson sitt hem på Musikantvägen 10 i Lund. Ett år senare hittar man hennes döda kropp på ett motionsspår i Lund. Hon var mördad.

Vid 15-tiden fredagen den 29 april 1976 står Eva Svensson i Lund och bakar bullar. Hon förbereder maken Lars födelsedag. Hon har god hjälp av sina två barn, tre och åtta år gamla.

Då ringer det på telefonen. Åttarige (sonens namn borttaget av mig) svarar men överlämnar snart luren till mamma.
– Det är en tant som vill tala med dej, säger han. Jag vet inte vem det är.”

”En okänd kvinna.”

Den okända kvinnan och Eva pratar länge. Efter det samtalet fick Eva bråttom. Hon förklarar för barnen att hon måste fara bort i ett viktigt ärende.

Eva knackar på hos sin granne och ber att få ha barnen hos henne en stund. Eva lämnar sedan trerumslägenheten på Musikantvägen 10 A i Lund. Hon ökade steglängden på väg mot bussen.””

Annonser

5 kommentarer

Filed under Händelser

5 responses to “Mer om mordet på Eva Svensson

 1. Stalinskij

  ”Hon ökade steglängden på väg mot bussen.”
  Hur vet man det?

 2. Sam Ask

  Ingen blev ju dömd eller åtalad, men det hela vart väl ”polisiärt uppklarat”. Hela historien och den numera avlidne gärningsmannens identitet kan filtreras fram i relevant Flashbacktråd.

  • lerkot

   Dock mycket oklarheter där. Vad överåklagare Jan Alvå sagt i frågan stämmer inte alls överens med vad Skaraborg2 skrivit i den tråden och till mig privat. Så det är svårt att säga på vilket öra man bör lyssna, åtminstone tills dess att någon presenterar klara fakta angående gärningsmannens identitet.

 3. Fredde S

  Hade aldrig läst om detta innan flashback och det verkar va löst nu om man läser där.
  Googlade vidare på namnet och hittade hit. Bra sida detta också som jag ska följa:-)

 4. Det hela handlade om vad som pågick mellan Eva, henne man och grannparet. Tror att det kan ha varit så att Evas man hade ett förhållande med både grannkvinnan (som han ju sedan gifte sig med) och grannmannen. Eller så var paren ”swingers” och bytta partners. I vilket fall som helst handlade det om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s