Svar från Henrik Borg angående polisstationen

Jakten efter var Lunds gamla polisstation låg någonstans fortsätter. Henrik Borg svarade på mitt frågande mail med följande ord:

”Nej jag vet inte på rak arm var polisstationen legat tidigare men vanligen var polisen i svenska städer knuten till rådhuset, kanske var det så också i Lund, försök att titta på gamla stadskartor och kanske i äldre telefonkataloger. Annars kan stadsarkivet säkert hjälpa till. ”

Annonser

2 kommentarer

Filed under Uppdateringar

2 responses to “Svar från Henrik Borg angående polisstationen

  1. lisa welin

    gamla polisstationen var på nuvarande rådhuset på 40/50-talet….jag vet för jag var där när jag som 4-åring hade blivit överfallen.

  2. Fredrik T

    Rådhuset vid Stortorget rymde bl a polis fr o m sekelskiftet 1900. Exakt när polisen flyttade ut framgår inte av av det tryckta bevaringsprogrammet för Krafts rote; kanske var det dock i samband med den större ombyggnad huset genomgick 1968? Tingsrätten (tidigare rådhusrätten) satt dock kvar ända till 1976.

    Före tiden i rådhuset hade lundapolisen, vad jag förstått, haft sin lokal på Vårfrugatan. Det numera rivna huset skall i folkmun ha varit känt som ”tjyvahålet”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s