Matställen: Green Castle Salladsbar

Green Castle Salladsbar finns i en liten lokal på Östra Mårtensgatan 20 och där bedrivs den form av småskaliga verksamhet som bara kan äga rum på just den gatan. Mellan 10-14 på vardagarna kan man för 45 kronor mixa ihop en sallad.

Det går till så enkelt som att man först väljer basen; pasta, sallad eller båda kombinerat. Därefter kompletterar man den anlagda husgrunden med stöttespelarna. Man får välja två ingredienser bland kött-, fisk och ostutbudet. Därefter fyller man ut det hela med tre sorters grönsaker, bönor eller frukter, och givetvis kan man få mer därtill om man pungar upp med mer cash.

Sist men inte minst är det dressingen som ska väljas.

Själv valde jag att komponera en slags kyckling & pasta-sallad med diverse godsaker i. Dock gjorde jag ett mindre bra val när jag tog ananas, det gick inget vidare ihop med den kryddiga dressing jag valde.

Utbudet är helt okej, allt man förväntar sig ska finnas finns också, men kanske inte så mycket mer därtill. Ingredienserna är fräscha också, ibland när man käkar kyckling på lite mindre och billigare matställen kan det kännas som att den legat och segat till sig lite. Här var den emellertid alldeles utmärkt och dessutom skuren i alldeles lagom små bitar.

Pastan är välkokt men något torr och grönsakerna fräscha och goda. Dessutom snålas det inte i portionerna, dock rekommenderar jag att köpa en extra dressing då standardalternativet med blott en burk gör att det lätt blir så att man får roa sig med endast salladen på slutet.

I jämförelse med salladerna som erbjuds på de mer ordinära restaurangerna är det här ett snabbt, enkelt, billigt, mättande och gott alternativ. Green Castle Salladsbar har definitivt en funktion att fylla och rekommenderas starkt för den som vill ha en välsmakande och nyttig lunch – och det finns definitivt få ställen i Lund där man blir mättare på 45 spänn.

4/5

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Matställen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s