Mitt nya hem

Efter femton-sexton år på Djingis Khan har jag nu äntligen flyttat hemifrån. Visserligen bodde jag på Fridhems folkhögskola förra året men det är först nu flytten skett på allvar och det är naturligtvis Smålands Nation och Dackegården som är mitt nya hem.

Jag är socialist i själ och hjärta, därför tycks valet egentligen solklart. Smålands Nation är emellertid inte rött underifrån, det är ingen genuin socialistisk skapelse som byggts upp från arbetare och deras barn. I stället är hela den politiska profilen från början ett sjaskigt PR-trick för att locka fler studenter.

68-rörelsen skapade en våg av intresse för vänsterns ideal och på Smålands, där medlemssiffrorna var vikande, sågs det i 70-talets början av topparna som en möjlighet att lyckas profilera sig annorlunda och därmed dra till sig mer folk.

Även om Smålands numera är rött från botten till toppen så är det alltjämt Lunds minsta nation medlemsmässigt, medan man har näst flest bostäder. Optimalt så länge avsikten är att skapa god stämning och stark sammanhållning. Vilket så klart är vad jag hoppas få uppleva mycket av här.

2 kommentarer

Under Mitt Lund

2 svar till “Mitt nya hem

  1. Mattias

    PR-trick skulle jag säga är en av många åsikter. Läs Röd lyser stugan om du inte gjort den än 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s