Årets lundensare 2011: Hans Martin Hansen

Årets lundensare 2011: Hans Martin Hansen

Jag har knappt stått på en skateboard i hela mitt liv, jag har besökt Gastelyckans skatepark typ tio gånger. Ändå är det svårt att bortse från framgångarna kring skateparken när man diskuterar kulturella framsteg i Lund under det senaste året. Med stora forskningsanläggningar och religösa byggnader som upprättats ett par hundra år för sent så är det lätt att allting annat kommer i skymundan, i alla fall i Lund – en stad där kulturella intressen alltid motarbetats och där det som kommit fram alltid berott på en rörelse underifrån.

Hans Martin Hansen, utvecklingschef på kultur- och fritidsförvaltningen, har tagit gastefolket i handen och hjälpt dem behålla sitt utrymme, och det är hedersvärt, men än mer imponerande blir det när projektet dessutom tilldelas resurser för att utvecklas. Det är människor som Hans Martin Hansen som fortfarande får oss att tro på ett livskraftigt och händelserikt Lund. Visioner om storbyggen, enorma forskningsprojekt och liknande i all ära – det är på gatorna det måste hända, på gatorna, i parkerna, på parkeringsplatserna i utkanten – för att Lund ska må bra måste det livet frodas.

Hans Martin Hansen får utmärkelsen mest tack vare sitt engagemang i Gastes sak, men också för att överlag under året ha uttalat sig förnuftigt. Inblandningen i projektet för att bli kulturhuvudstad för en tid sedan var också en spännande ambition, även om den föll platt med bristande uppbackning, men det här året har han visat på allvar vilken kompetent och nyttig tillgång han är, och framför allt hade kunnat bli med de rätta resurserna.

Lämna en kommentar

Under Artiklar, Idrott, Krönikor, Kultur, Mitt Lund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s