Matställen: Bonito Burrito

Matställen: Bonito Burrito

Bonito Burrito har tagit över Hälsobutikens lokaler. Det är också en samhällsutveckling.

Bonito Burrito är ett nyöppnat Mexiko-snabbmatsställe på Svartbrödersgatan 2. Det så kallade Botulfshuset blir på så vis en något mer levande miljö, samtidigt som staden får ett tillskott i matutbudet. Det är inget nytt fik eller ett nytt ställe att köpa sig en falafel, det är fucking Mexiko och Mexiko är alltid bra.

Tidigare har möjligheterna för just kryddstark mexikansk mat varit ganska små. Tapatio som tidigare låg på Kyrkogatan var både svindyra och snåla, Challes har länge haft det som sitt utstickande attribut bland pizzerior men har även de haft väl tilltagna priser. För den fattige men mexikosugne har Pizzeria Milano helt enkelt varit det enda alternativet.
Inredningen är väldigt färglad och somrig och försöker utnyttja sitt läge till att se så öppet och inbjudande ut som möjlig. Uteserveringen tillför dessutom mycket till livet på gatan, som efter Bonito Burritos ankomst inte längre känns som en ren passage mellan butiksstråket på Skomakargatan och aktiviteten i Saluhallen.

Priserna är bra, jag fetbangar visserligen en burk Pepsi för femton spänn, men att rent hypotetiskt kunna köpa en tacos för samma pris gör att man ändå blir det billigaste snabbmatsstället i stan. Själv har jag krängt i mig en nachostallrik med quornfärs (45 pix) och en med oxfärs (också 45 pix), båda smakade mycket bra och var lagom stora portioner och det enda klagomålet jag egentligen har är de lite överdrivet stora lökbitarna. Quornfärsen var dock god som väntat och oxfärsen var – trots bristen på kök – väldigt fräsch.

Lite saker borde kunna åtgärdas: det hade inte varit fel med någon form av gratistidningar att sitta och läsa medan man krubbar, och även om allting var fullt logiskt för mig andra gången, så kommer det varje höst en hel del nybörjare till den här staden och då kan det vara bra att vara extra tydlig med vissa saker, till exempel var man ska slänga tallriken (stabila, robusta, någorlunda miljövänliga palmbladstallrikar) när man är klar, om det går att ta med krubbet – sådant grundläggande.

På det stora hela ändå en väldigt glad ny företeelse i vår stad. En underbar lokal (med doft av 90-tal), trevlig personal, bra priser och god mat borde åtminstone i teorin kunna ge en kundkrets stark nog att inte få skiten att konka efter tre månader när man upptäcker hur krångliga de vanvettiga hyresnivåerna är att överleva.

4/5

Lämna en kommentar

Under Matställen, Recensioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s