Sälj lite sprit, för fan


Varför måste Lund ha västeuropas tråkigaste bowlinghall?

Jag kan inte påstå att jag är något livslångt fan av sporten. Det blir lätt lite enformigt och mycket skittråkigt att gång på gång försöka välta de där käglorna. En kvarleva från en svunnen tid kan man lätt kalla det. Att det inte ännu har gått för bowlingen som med dronten, arkadhallen eller sopnedkastet känns egentligen märkligt.

Därmed inte sagt att det saknas potential. På många ställen i världen kan man kombinera det med sociala nöjen som att sitta och dricka en bärs eller pallra sig bort till biljardbordet för lite omväxling. I Lund kan man bara rulla klothelvetet, få det tillbaka, rulla det igen. En bra dag finns där ett flipperspel, en mindre lyckad får man nöja sig med den där uttjänta lotteriapparaten. Är den kvar förresten?

När Bollhuset invigdes 1966 var det resultatet av ett behov som växt fram i någon suicidal politikers hjärna: vi måste ha fler kolossliknande fyrkantiga byggnader i tråkiga färger. Och det lyckades man ju bra med, för Bollhuset – ritat av Yngve Lundquist och Hans Rendahl – ser mest ut som någonting en legogubbe skitit ut. Men folket tröstades med att stödmuren mot entréterrassen i alla fall byggts av sten från det medeltida Lunds gator vilket säkert renderade i en segercigarr från någon gammal relik i Gamla Lund-styrelsen.

Nu ska jag inte gnälla för mycket. Några fina barndomsminnen har man ändå, som när man köpte godis i kiosken, fick sitt favoritklot och inte minst när det var dags att gå hem. Att imponera på tjejerna genom att välja sju storlekar för stora skor var också en klassiker. Men ärligt talat: ett enkelt råd för att både dra in lite extra skattepengar och dessutom skapa en underhållningsform som inte bara passar barn, studenter och gamlingar: sälj lite sprit, för fan, och ha öppet längre på helgerna.

Lämna en kommentar

Under Idrott, Kultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s