Här hittar du toppisar i Lund

Det finns svampar som rubricerats med texten ”giftig” trots att deras värsta verkan är att göra dig trippad och tokig. Tack vare den varma men regniga hösten har det varit god säsong för en av dessa, den vanligaste, nämligen toppslätsskivlingen.

För den lundabo som känner ett sug – och det torde man göra med tanke på hur död den här staden är – efter en upplevelse bortom det vanliga finns det ett par bra ställen att plocka på:

Sankt Lars-parken: Visserligen en del folk ute och promenerar, men hälften är galningar och andra hälften begriper att man själv kanske är det också. Här går inga djur, så det finns inga överdrivna mängder, men en liten påse kan man få ihop om man lägger tid och vilja på det.

Kungsmarkens golfbana: Precis intill golfbanan finns en hage med mycket kor och mycket dödsknarksvamp. Fältet är ett av de mest trafikerade vad gälller svampjägare men tillgången är oändlig och det är inte svårt att komma hem med gott och väl tusen toppisar. På senare år har polisen börjat titta förbi emellanåt, men risken att bli tagen är ändå väldigt liten.

Billebjer: Klättrar man upp för ”berget” och blickar åt motsatt håll från stenbrottet så finns det gott om toppisar på marken nedanför. En hittills ganska oexploaterad guldgruva.

Dalby: I hagarna mellan Dalby och Torna Hällestad finns också outsinliga mängder. Bäst är de med lite sten och mossa och förnimmelse av kor.

Det ska också gå att plocka såväl på Väster som i krokarna kring Höje å men av vad jag hört och sett är utbudet där begränsat. Åk då hellre till någon av ovanstående platser.

Lämna en kommentar

Under Smultronställen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s