Föreningen Folkparken i Lund

Sedan en tid tillbaka driver föreningen Folkparken i Lund frågan om den omdiskuterade parken i Lund. Man arrangerar en del aktiviteter men huvudsyftet är att försöka hitta ett bättre användningsområde än den bebyggelse LFK har för avsikt att anlägga i parken. Samtidigt som jag kan ha förståelse för att man vill bygga bostäder och göra någonting åt bristen på sådana så är jag också lätt skeptisk inför att ta alltför mycket grönytor i anspråk.

Är också av teorin att Lund gjort en klassisk Lund; lämnat stället till förfall och inaktivitet tills folk slutar bry sig och låter bli att ha invändningar gentemot de ”lösningar” kommunen i så fall väljer att lägga sin kraft på. Tidigare exempel på detta är idrottshallar som låtit förfalla till den grad att det krävts totalrenovering och därmed kraftigt höjda hyror. Ett äldre exempel är när Kjederqvistska gården 1980 tilläts förfalla vilket ledde till att föreningen Gamla Lund skickade ett analogt mail (brev för de äldre läsarna) till Länsstyrelsen.

Hur som haver – allt som manar till ett grönt, umgängesbaserat och kulturellt välmående Lund bör uppmuntras. Ta er gärna en titt på föreningens hemsida:

Folkparkenilund.se

Lämna en kommentar

Under Länktips, Platser, Utveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s