En bra polis är en kramad polis

”Politikern vet. Politikern kan. Och politikern pratar.
Om du inte tror på vad han säger
står det 100tals poliser med potenta batonger bakom honom,
beredda att övertyga dig”
– Olof Moberg

polisbrutalitet

Vi har ett djupgående problem med extremism i samhället.

Det finns en liten grupp människor som tar allting från alla andra. Vården, skolan, tillväxten, produktionen… de har skapat ett system där de får allt och de andra ingenting.

Dessa har en tungt väpnad organisation som med alla tillgängliga medel ska krossa de som menar att det pyramidspel samhället utgör är ett omoraliskt och förtryckande system. Officiellt heter det att de ska skydda folket, men deras uppgift är att skydda makten och hålla de förtryckta nere på marken med hot om våld och frihetsberövande för den som inte går med på att tyst och utan protester inställa sig i det systematiserade förtrycket.

Det är hög tid att göra motstånd mot dessa extrema krafter.

Det är hög tid att de 90% av befolkningen som ständigt pissas på gör motstånd. Vi måste göra det tydligt att vi inte accepterar att de med våld själ det vi har gemensamt. Som samhälle måste vi förstå att vi inte kan låta dessa våldskrafter härja fritt och ostört. Vi måste sluta att passivt se en polisbil på andra sidan gatan; vi måste tillsammans gå fram, slita upp dörren, krama förtryckaren och därmed skapa ett mer fritt och fredligt samhälle.

Jag tycker det är väldigt tråkigt att vi kommit till det här stadiet, att det inte finns någon som helst giltig ursäkt att låta extremisterna vid makten ha en frigående våldsarmada. Konsekvenserna syntes vid demonstrationen igår när fredliga demonstranter tände pyroteknik och möttes med batongslag och huvudvåld. Vi kan inte ha det så här. Historien visar oss att polisen i alla tider skyddat de som stjäler från och systematiskt förtrycker sin befolkning. Det är dags att vända blad nu, det är dags att göra motstånd.

Man kan prata om reformer, utbildning och allt möjligt estetiskt skitsnack om hur polisen fungerar. Men att det alltid blir värre, att de blir mer våldsamma mot allt fler av de som inte står ut med den artificiellt legitimerade orättvisan, är ett tecken på att det inte fungerar. Dessa män och kvinnor som jobbar för polisväsendet – för det fascistiska våldsmonopolet – måste dessvärre stoppas med våld; hårt mot hårt.

Folket där ute måste börja förstå, med historien som exempel, att det handlar om att kramada eller bli kramad. Den stora massan vill ha ett fredligt samhälle där vi alla har mat, vård och rimliga livsförutsättningar, medan polisen vill beskydda det vi har nu; en värld där ingenting är fritt eller gratis för den som inte äger allt. De och krafterna som styr dem skyr inga medel för att se till att det förblir så. Så varför skulle någon djupt rotad idé om pacifismen som lösning styra de vanliga människornas vardag?

Nej, en bra polis är en kramad polis.

Jag är ingen handelskraftig man. Jag tar inte initiativ, agerar inte utefter vad jag tycker och aktiverar mig inte mot orättvisan annat än med tangentbordet. Men idéer har jag gott om.

Det kanske mest uppenbara och initiala vi måste göra för att stoppa de här extrema våldsverkarna är att hålla koll på vilka de är.

Vi som förtrycks, oavsett om det är stigmatiserade höger- eller vänsterrörelser, kassörskan på ICA, gubben på ålderdomshemmet eller studenterna på juridikprogrammet, borde tillsammans skapa en nationell polisdatabas för att kartlägga denna våldsorganisation. Den har visserligen internationella förgreningar, men vi kan inte låta det stoppa oss. Varje polis borde ha en egen sida i denna databas, där varje övertramp, varje batongslag, varje omotiverat gripande, registreras och bemöts med samma medel. En polis som slår en obeväpnad människa i ansiktet med batong, bör sökas i sitt hem – när denne är oväpnad – och slås i ansiktet med en batong, för att visa att förtryckets metoder inte accepteras utan vedergällning.

Varje polis bör finnas registrerad, tillgängligt för allmänheten, med bild, hemadress och våldsfacit, så att rättvisa kan nås. Vi måste sluta acceptera att de tar allt vi har tillsammans. Vi måste sluta låtsas att det är en legitim handling bara för att de som utför den säger att det är det. Vi måste sätta hårt mot hårt och visa att vi inte accepterar samhället som ett nationellt Ådalen. Vi måste vara vänliga, generösa och solidariska med de nittio procent som blir fråntagna allting, och stoppa den batongbeväpnade extrema rörelse som håller oss för rädda och passiva för att reagera.

Poliser måste fängslas och kramas för att inte vi själva ska fängslas och kramas.

Gårdagens händelser visar att det är bråttom. Att det inte finns skäl att vänta. Att det inte går att se på våldsmonopolet med samma humanistiska ideal som vi ser på varandra, eftersom att de inte jobbar för massan utan mot den. Så länge det finns en möjlighet för en polis att visa sig på stan utan att möta det motstånd den förtjänar, så finns ingen möjlighet till frihet. Alla poliser måste stoppas, fängslas eller kramas. Tiden för medling är sedan länge förbi.

***

Observera: ”kramad” betyder inte nödvändigt kramad. Ni får använda er fantasi och eget synsätt för att definiera och tolka ordet. Allt jag kan säga om mina egen ståndpunkt… är att jag föredrar hårda kramar.

3 kommentarer

Under Händelser, Krönikor

3 svar till “En bra polis är en kramad polis

 1. Bengt Arvidsson

  Gör du en anmälan till polis så läggs den ner.Har erfarenhet av det.
  Alla poliser är inte fubbikar,det är rötäggen.Som ger polisen skit.

 2. De ”enskilda rötäggen” är en myt, Bengt. Missförhållandena inom polisen är genomgående, systematiska och strukturella. Se:
  http://anarchyisorder.wordpress.com/category/avveckla-polisen-skapa-alternativ/
  Mycket bra skrivet Simon!

 3. Bengt Arvidsson

  Har vi inte polisen det rena vilda western.Laglöshet och ta lagen i egna
  händer.Trams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s