Frågestund #1 ang. Brytfesten

Det har kommit många frågor, tankar och funderingar blandat med lite sedvanligt substanslöst hat. Här är några svar:

”Är du medveten om det fullblodsraseri ni har väckt bland de lundabor som förut sneglade en smula vänligt åt ert håll? Har du pejlat av sociala medier? I nuläget har ni ingen kvar på er sida.”

Ja. Det är nackdelen med att göra fel: det får konsekvenser, i synnerhet om man inte är samhällets favoritgruppering nummer ett sedan tidigare. Det var ett skott i foten men jag hoppas att de som ids tänka efter lite kommer att förstå att det här var en enskild incident, ett snedsteg, i ett nödvändigt, revolutionärt världsförlopp. Det finns ett större perspektiv folk gärna väljer att inte se, och som inte blev lättare att se i fredags natt.

”Ni som var där och förstörde (även ansvariga för arrangemanget som inte förstörde) bör tillsammans fråga kommunen vad ni kan göra för att hjälpa till att återställa lokalerna till det skick dom var innan ni vandaliserade. Samla in pengar för att köpa in nytt porslin, möbler, datorer mm.”

Det är tyvärr svårt eftersom att revolutionärer som visar sig i dagsljus beviseligen får stryk. En annan nackdel med att som impopulär grupp göra fel är att det är svårt att ta ansvar för eller förklara sina handlingar utan att det får oproportionerliga konsekvenser.

”Vem av er tar ansvar för när det går snett som det gjorde här? Inte någonstans i din text uppfattar jag att arrangörerna tar sitt ansvar och stoppar förstörelsen.”

Festerna söker att vara hierarkiskt platta och utan auktoritära inslag. Arrangörerna anser sig inte bestämma mer, ha större eller mindre ansvar än vad festdeltagarna har. Ansvaret ligger således ganska jämt fördelat över de femhundra som festade. I framtiden kanske man får tänka om vad gäller den saken. Kanske måste arrangörsskapet vara mer disciplinerat, men det är en svår avvägning.

”Varför ringde ni inte polisen direkt när man märkte att det spårade ur?”

Det skulle innebära ännu större fara för både deltagare och lokal. Det är aldrig ett alternativ.

”Och varför VARFÖR tycker ni att ni har rätt att hålla fester i lokaler som ni inte har tillträde till egentligen?”

För att ingen ska bestämma vad vi har tillträde till. Allt ska tillhöra alla är den goda tanke som manifesterades dåligt i fredags.

”Du skriver att lite klotter och skräp får man räkna med? Varför då?”

För att folk betalar för städning när de betalar skatt. Med tanke på hur mycket samhället slösar på bidrag till företag och skattelättnader för rika så borde det kunna unna någon stackars sate att livnära sig på städning. Det är ingen stor grej. Klottret kanske kan vara störande på vissa platser i vissa sammanhang, men i en rivningslokal med ett par månader kvar på nacken är det slöseri med kreativitet att inte uttrycka sig på väggarna. Var ska de annars bli sedda och hörda? På Bonnier? Schibsted?

”Du hånar Lunds unga genom att kalla den verksamheten som dom själva väljer att ägna sig åt “småttig” samtidigt som du försöker lyfta er vandaliseringsfest till en kärleksfull samhällsprotest. Vem fan är du?”

Småttigt har ett negativt värde för dig och ett positivt för mig. Om du följt den här bloggen ett tag så vet du att jag gillar småskalighet och gräsrotskultur. ”Annat småttigt” är det som betyder någonting här i världen. Alltså hyllade jag både den biten och vårt vandaliserade försök till kärleksfull samhällsprotest.

”Hade ni med våld försökt ta er förbi vanliga lundabor som vill skydda sin stad?”

Kanske. Det är en svår fråga med många möjliga svar. Personligen ägnar jag mig inte åt våld, men någon kanske skulle anse det vara nödvändigt eller – tragiskt nog – ”roligt”.

”Varför måste det alltid ingå våld i era aktioner? Varför denna förstörelse? Att dansa, reclaima gatan och ta tillbaka stängda utrymmen är ju en fantastisk idé i grunden, men jag hoppas allvarligt att polisen stormar nästa gång och går hårt fram med tågas, hundar och batongslag.”

Våld är ibland nödvändigt eftersom att skyltar med snälla budskap och uppmaningar inte kommer driva bort rovkapitalismen och dess lakejer. Oftast är det emellertid inte nödvändigt, men uppstår ändå eftersom att vissa menar att det sänder ett budskap och andra tycker att det är ett bättre sätt att få utlopp för sin fördämda frustration den vägen snarare än att låta det gå ut över levande människor. Det finns olika synsätt på det där. Personligen får jag inte ut någonting av varesig skadegörelse eller våld.

”Ser ni vad ni gjort nu? Kommentarer som “vänstern är demokratiföraktare” får grogrund.”

Man kan ju diskutera om den grogrunden främst ligger i den dysfunktionella rådande ”demokratin” eller i att vi hade en dum fest.

”Ni har all rätt till era åsikter men era åsikter kan inte manifesteras genom att förstöra det samhälle som uppbyggt av demokratiska värderingar.”

Samhället är inte uppbyggt på demokratiska värderingar. Tyvärr.

”Nej det kan ju aldrig möjligen vara så att det är ert ansvar, det är alltid någon annas fel?”

Det är allas ansvar och därmed allas fel. Inte alla förstörde och dummade sig under natten och de som vandaliserade mest var människor utan förankring i röda ideal, men det är ändå allas medverkandes fel eftersom att vi har ett gemensamt ansvar för vår gemensamma fest.

”Redan din inställning till att det är ok att lämna skräp efter sig är sorglig när vi runt om i Lund försöker engagera barn och unga genom skräpplockardagar för att få det snyggt och bättre för miljön.”

Om man låter barn leka istället för att plocka skräp kanske de inte känner ett behov av att rasera samhället när de blir äldre.

”Att du sedan har mage att lägga skulden på andra i gruppen och polisen i stället för att ta på dig skulden DU bär i att du var där och inte stoppade det DU säger att du märkte var på gång.”

Jag vet inte hur många gånger jag behöver skriva att det var dumt och att alla medverkande, jag själv inkluderad, är att beskylla för det som hänt.

40 kommentarer

Under Artiklar

40 svar till “Frågestund #1 ang. Brytfesten

 1. Micke

  även såna som du växer upp och inser så småningom hur sjukt beteendet är. hur gammal är du?

 2. David Nilsson

  Hej Simon,

  Eftersom ömma tår har blivit betrampade så har ni lyckats med något. Lägg märke till hur många av dessa arga människor håller sig till anonymiteten medan du står för ditt riktiga namn (inget nytt fenomen heller, själv kommer jag ihåg signaturer som ”Arg skattebetalare” i Kvällsposten långt innan nätet fanns). Oavsett åsikter (jag håller inte med om allt du säger) håller jag dina synpunkter högre än de flesta andras här av det skälet.

  Kanske ett undersökningstips eller en idé givet resurser: Följa upp Jan Myrdals råd om att kartlägga signaturer som Micke ovan:

  http://myrdalblogg.blogspot.se/2013/02/rene-georges-hermann-paul-1864-1940.html

  ”Det är möjligt att de hatande i skrivandet blott – liksom deckarläsare och porrkonsumenter – tillfredsställer en egen dold fantasivärld utan verklig social betydelse. Då skulle en publicering av ip-adresser räcka för att få slut på, eller åtminstone begränsa, denna allmänstörande grafomani.

  .. ”Men de kanske inte är lika ofarliga som deckarläsare och porrkonsumenter i allmänhet. Detta bör undersökas. Ålder, utbildning, inkomst, härkomst (fler svenskfödda än utlandsfödda?), civilstånd. Det skulle gå att lägga upp flera intressanta program för en sådan undersökning. Det vore en viktig uppgift ty det är ju möjligt att denna rätt stora näthatargrupp faktiskt kan komma att spela en verklig politisk roll”

 3. Du har inte svarat på en enda av mina frågor…:-/

 4. Nej det är INTE okej att klottra i en lokal som används även om den så småningom ska rivas. Vi som vistas där, repar där, leder barn och unga eller är publik till en föreställning vill inte ha klotter på väggarna. Även om lokalen ska rivas.

 5. Sara Frostberg Lowery

  Jag vill gärna ha svar på min fråga om varför du använder ordet fitta som ett skällsord. Om du öppnar för debatt genom att ha kommentarsfält i din blogg, får du också svara på de frågor som ställs där.

 6. Per

  Det finns nu ”det goda hatet” och ”det goda våldet”.
  Efter den senaste brytfesten så har vi nu ”den goda förstörelsen”.

 7. Jag blir lite konfunderad över det du skriver. Allt ska tillhöra alla. Visst. Det är en fin tanke. Men det behöver ju inte betyda att man bryter sig in och förstör för andra. Det har med respekt att göra. Med den tanken medför ett oerhört stort ansvar. Mot den verksamhet som kanske pågår i just den lokalen. Jag var där och tittade i Söndags i egenskap av Lilla Teaternmedlem. Någon av er hade tex sprayat eller klottrat på en svart byxa som hängde i foajén. (”Byxa/fond” är sådana som hänger på en scen i bakgrunden eller på sidorna). Nu vet jag inte om denna byxa/fond tillhörde Lilla Teatern eller kommunen. Är det Lilla Teaterns så vill jag att ni skall veta att den är betald av Lilla Teaterns egna medel som kommer från bland annat medlemmar. En sådan där byxa går på åtskilliga tusenlappar. De måttbeställs, sys upp och brandimpregneras.

  Allt tillhör alla. Det funkar inte. I ett samhälle måste vi följa och respektera vissa regler för att allt skall fungera smidigt och optimalat. Jag kan tex inte storma in i någons lägenhet, slå sönder porslin och klottra ner väggarna under argumentet att ”Du skall ju ändå flytta” Eller storma in någonannastans där det pågår en verksamhet och leva rövare.

  En annan sak jag också funderat över. Det är att du/ni ondgör er över oss som nu klagar och ropar. Du frågar var vi har varit under romregisreringen, under reva och andra saker som hänt och händer i vårt samhälle. Vad vet du om det. Vad vet du om oss tex medlemmar på Lilla Teatern vad vi gör inte har gjort. Vad vet du om min politiska åsikt och mitt engagemang?
  Många av oss är kanske också bland dem som protesterar högt. Som går i demonstrationståg. Som uppmanar till protest. Som skänker mat och ett par vantar till tiggaren med röda nariga händer i gathörnet en kall januarieftermiddag.

  Vet du, helgen innan er fest så samlades ett stort gäng från Lilla Teatern på stenkrossen för en så kallad Fix och röjhelg. Där vi ställde i ordning, städade och fixande så att det skulle se fint och bra ut när vi är där. När vår publik är där. När våra barn och ungdomsgrupper är där.

  Vet du, i november hade Lilla Teatern en jubileumsföreställning, vi fyllde 80-år i höstas, på stortorget 1. I December var vi tvungna att flytta därifrån. Det beklagar vi verkligen. Det är hur tråkigt som helst. Och fel. MEN vi flyttade och redan i Januari/Februari hade en av våra grupper sin premiär på Stenkrossen. Endast någon vecka efter flytten. Bara i vår har vi haft tre URPREMIÄRER”.

  Om du/ni verkligen vill att allt ska tillhöra alla så varför inte bli medlemmar i stället för att förstöra. I stället för att bryta sig in. Sätt upp en pjäs. Jobba ideellt i en förening. Det är vad vi gör. I Lilla Teatern. Många av oss jobbar/Studerar/är arbetslösa/pensionärer/barn. Men vi har en sak gemensamt och det är kärleken till scenen, till teatern, till konsten. Vi vill berätta historier om hur det är att vara människa. En grupp spelade ”Thommy bor inte här längre” en nyskriven pjäs av en av medlemmarna som handlar om ett val i ett land där fascismen tar makten och vilka konsekvenser det får. Människor som lägger ner sin själ, Sin tid. Människor som kanske först jobbar en hel dag och sedan repar till 1 på natten för att få en föreställning att fungera,

  Jag har läst i din blogg. Din kritik om placeringen av det nya kulturhuset kan jag verkligen hålla med om. Där bör man verkligen tänka om.

 8. Simons fiende nr 1

  En klassisk bortskämd grabb med medelklassbakgrund är upphovsman till denna blogg. Som äkta arbetare och arbetarson skäms jag ögonen ur mig. Sitta på sin sitt sketna korridorsrum och fantisera ihop konspirationer om det förfärliga samhället och låta dessa fantasier legitimera meningslös förstörelse .

  Mitt är mitt, fattar du det din bortskämda slyngel till rikemansbarn? Min dotter hälsar även att hon vill ha sina teaterkvällar tillbaks. Det har du tagit ifrån henne.

  • Förvirrad vänsterpartist

   Word! Detta är absolut det mest surealistiska och obegripliga jag läst och hört talas om under mina 40 år. Och bloggaren som på ytan verkar vilja peka på att det gått snett snurrar runt och trasslar in sig i ett försvarsresonemang som göra allt än mer obegripligt. Detta trots att han hävdar att han inte var medarrangör. Men han har valt att träda ut ur anonymiteten och jag hoppas han kan sätta sig ned, nyktra till och få ordning på sina tanka och göra ett uttalande där han tar avstånd till 100 procent och berättar att han startat ett fb-upprop att göra en manifestation för stenkrossen genom att mobilisera alla sina vänner att återställa, träffa barnen och ungdomarna och kollektivt be om ursäkt.

   • Fredrik Wåhlstedt

    Men kanske inte så konstigt om man ser till de borgarbrackor som är med i brytfestgruppen. ”Brats” sa Simon själv. Ja det håller jag med om. Samma respektlösa, nedlåtande och självupptagna attityd till sina medmänniskor. Sköt dig själv och skit i andra. Det var samma akademiska borgarrevolutionärer som våldtog 68-rörelsen och satt och diskuterade Mao och revolution i paradvåningar på strandvägen. Det blev folkrörelsens och arbetarkampens död som förbyttes i 80-talets yuppiekultur och nyliberalism när dessa element tröttnat på kampen övergivit kampen och fått ärvda, fasta positioner i samhällstoppen. Fy fan!

 9. CEMN

  Borgerligheten 1 – 0 Brytfesten

  – ”Och varför VARFÖR tycker ni att ni har rätt att hålla fester i lokaler som ni inte har tillträde till egentligen?”
  – ”För att ingen ska bestämma vad vi har tillträde till. Allt ska tillhöra alla är ”den goda tanke som manifesterades dåligt i fredags.”

  ”Festen” på Stenkrossen är ju alldeles utmärkt exempel på varför någon faktiskt borde bestämma vad ni har tillträde till!

  FÖR ATT ANNARS KOMMER FOLK SOM STJÄL OCH FÖRSTÖR FÖR SMÅ BARN OCH KALLAR DET SEDAN FEST OCH AKTIVISM!

 10. Fredrik Wåhlstedt

  Hey! Hörde det planeras en brytfest på Smålands nation nu till helgen. Fett najs! Fakk borgerligt studentikost skit. Vad ska man ta med förutom sprit, slägga och sprejburkar? Sprider ryktet på fb och twitter och tar med lite polare från stockholm (ett fett gäng hammarbajare som vet hur man ska festa, bränna bengaler och trasha)

 11. lisa

  Jag är väldigt konfunderad kring hela den här grejen. Hur tänker du? Det vet jag fortfarande inte.
  Du verkar byta åsikt hela tiden. Stenkrossen och lilla teatern är inte småttig verksamhet, eller jo det är det men det är bra, och tidigare skrev du såhär som att verksamheten inte betydde något alls?

  ”Ni är så förbannat insnöade i ert tänk på polisen, staten och kapitalet som någon slags jourhavande kompisar som alltid tänker på ert bästa. Nu står ni där, i armkrok med de som tagit allt vi hade gemensamt och gnäller över ett temporärt kulturhus som vid årsskiftet är tänkt att ersättas med en annan sunkig industrilokal som knappt ligger innanför kommungränsen.”

 12. Jenny

  Jag kan inte någonstans inom mig finna förståelse för det du skriver men jag vill ändå tacka för att tar på ansvaret för att försöka förklara hur ni tänker. På torsdag är det en manifestation av kärlek och gemenskap på Stenkrossen. Det kommer att komma många som kanske inte brukar vara där. Så fick er sketna ”fest” ett positivt syfte ändå.

 13. Fredrik Wåhlstedt

  Var är dina kamrater, dina försvarare, soldariteten nu? Du har trätt in i rollen att ursäkta, problematisera, kontextualusera och försvara dessa handlingar. Du misslyckas vid varje försök. Brytfesten har skadat en känslig del av er kommun, ett hopp, en plats för barn, unga att vara kreativa i frihet. Ni har visat hur mycket ni bryr er om dem. Inte ett skit, precis som den politik ni säger er kämpa emot gör. Fan trot om ni inte är en ulv i fåraklädet. Ett gäng förklädda fascister som vill döda vänsterns kamp för rättvisa och solidaritet. Att ge sig på en verksamhet riktad till barn och unga, att förstöra deras tillvaro, det de skapat och deras drömmar är att begå ett brott som är så, så vidrigt, så vidrigt, så sjukt vidrigt att det inte finns ord. Vilka sympatiserar ni med egentligen? Om du någonsin igen hävdar att du står på de svagas sida, att du är vänster, kommunist, socialist så kommer jag personligen åka ned och ge dig på käften tills du inte kan prata. Se vem du är, se dig själv i spegeln. Du har ännu tid att välja sida.

 14. Fredrik Wåhlstedt

  Ok! Jag är pöbel, socialist, aktiv, jag svarar med hårda ord och hot. Men det är ju ditt språk eller hur!

 15. Mamma

  Snälla hjälp mig svara på min 8-årige sons fråga om varför ni förstört hans och hans teaterkompisars teaterlokal? De ska ha uppspel på onsdag, ett uppträde han har längtat efter, men nu ängslas inför, även om vi lovat att ni inte kommer bryta er in där igen. En åttaåring som äntligen hittat en aktivitet han trivs med, en åttaåring som alltid känt att han inte gillar sport som alla andra killar hade äntligen hittat sin grej. Jag hoppas ni inte förstört det för honom. Och avskriv er som vänsterorienterade, jag är vänster ut i fingerspetsarna, men detta ni gjort är inte sprunget ur vänstern på något sätt.

 16. Fredrik Wåhlstedt

  Jävla hittepåsocialiser. Ni ska ut ur rörelsen. Sabba är det enda ni borgerliga fyllesvin kan komma på för att bekämpa vad????? Ha kul, är det vad det handlar om? Förakt. Just nu stå vi inför för två avgörande val (vet ni inte gillar det men så är det ien en demokrati och det har många systemet har många försvarare, tro mig, fler än du och alla nassar tillsammans). Fascismen växer i europa, i sverige och ni gör något som man inte ens kunde vänta sig av SVP. Ni slår sönder en plats för barn och unga i er egen kommun (kommunism), er gemenskap,er tillvaro. Ni måste ju absolut rensas ut ur rörlsen. Inte bokstavligt men bort från era påhittade ämbeten och positionen. För något folkligt stöd har ni inte i dag. Ni är jävligt små och isolerade.

 17. Fredrik Wåhlstedt

  Revolutionen är ingen jävla fest ditt pucko!

 18. Fredrik,
  Jag tycker det är obehagligt att du hotar Simon. Jag tror inte du behöver oroa dig för att Simon och hans kompisar har några positioner i ”rörelsen”. Att en den andre beter sig illa rättfärdigar inte att jag gör det också. Som du sett i mina tidigare inlägg så är också jag mycket kritisk och arg på dem som gjort denna vandalism, men det gör inte att jag har rätt att göra detsamma mot dem. Det är den inställningen som gör att krig uppstår och i ett sådant krig är alla förlorare.

  Simon, på torsdag kommer Stenkrossen unga att ha ett stort möte dit alla är välkomna. Hoppas du kan meddela de du känner som var med på brytfesten detta och hälsa dem att jag hoppas de kommer och ber om ursäkt. Det är ju alla som var på festen som har ansvar för det som hände, inte bara de som vandaliserade. Den tysta massan som säger: ”det var inte vi, det var inte vårt ansvar” är de som på sätt och vis är farligast för vårt samhälle. Och om det är så att du tror på solidaritet så borde det vara självklart för dig och alla de andra som var delaktiga i festen att axla ansvaret för det som skedde.

  • Fredrik Wåhlstedt

   Jag har inte kunnat sova på grund av detta och är väldigt mycket i affekt. Jag ska lugna mig men är gråtfärdig hela tiden, har i ingen koppling till Lund och stenkrossen. Men dem jag känner sympati med i botten, när det gäller värderingar, har gjort något oförlåtligt som bryter mot allt jag tror på. I en värld när vi från alla håll hotas av ondska klarar jag inte av att också de goda blir de onda. Det hat och den ilska jag fylls av vid det sveket övergår mit hat mot de jag redan vet är onda. Jag hamnar i total desillusion och detta får mig som tur är att reagera. Detta tilltag i sin dumhet mer än ondska (hoppas jag) övergår mitt förstånd!

   • Fredrik Wåhlstedt

    Jag är ingen våldsam person, har faktiskt aldrig slagit någon eller något under 40 år. Men kanske drogs med av våldsretorilen i mina verbala uttryck från denna rörelse! Ber om ursäkt för det!

  • Fredrik Wåhlstedt

   Till Simon! Jag hoppas du samlar dina tankar och börjar kämpa för det goda. Jag vill inte slå dig eller någon annan. Jag förstår bara inte hur du kan säga dig stå för det goda och samtidigt försvarara det onda. Det övergår mitt förstånd tyvärr!

 19. Ungdomsverksamheten på Stenkrossen (felaktigt beskrivet som kulturhus) öppnas igen redan på onsdag eftersom skadorna visat sig vara mindre än vad som beskrivits i pressen. Till nästa gång får Brytfest Lund göra bättre research, i övrigt ser jag detta som överspelat. Närmast borde det satsas på Folkparkens Husgrupp, det verkar lovande.

  • Anders Nilsson

   Hur kan du se det som överspelat, när antidemokratiska krafter verkar, och fortsätter att verka inom kommunen. Brytfesterna är kriminella och tar stora resurser i anspråk, som hade kunnat användas bättre. Det är allas rättighet att demonstrera sitt missnöje i Sverige. Att dessa deltagare i Brytfesterna gör detta är positivt i en demokrati. Dock måste det göras på ett lagenligt sätt. Visa nu att man kan det, genom att ansöka om tillstånd och genomföra nästa ”demonstration” by The book!
   Tills man har bevisat detta är ni bara drägg, patrask och parasiter.

  • Det där var inte politik

   Återigen försöken att skylla ifrån sig, skyla över, och trivialisera. Jag tänker på att det känns så viktigt att skriva att det var ”felaktigt” beskrivet i pressen. Vem bryr sig om *din* privata definition av kulturhus? De har teater, skaparverkstad, musik, det räcker för att jag ska säga ”kulturhus”. För övrigt gör det ingen som helst skillnad.
   Sen skall det viftas bort med att du ser det som överspelat – det får ju stå för dig, för många övriga är det nog snarare en ögonöppnare om vad de här grupperingarna egentligen står för och gör. De bryr sig inte speciellt mycket om hur det går för andra, anarki och ansvarslöst självbestämmande är viktigare än att man gör något *bra* tillsammans.

  • Iskalla killen har talat. Har du varit med om att det varit inbrott hos dig eller på ditt jobb någon gång? Allt ligger utrivet och stökigt – någon har behandlat ditt liv som skit. Jag kan berätta att det känns som en våldtäkt på ditt liv. Så måste det ha känts för alla de ungdomar och kulturutövare när de såg hur Stenkrossen såg ut i lördags. Bra att någon har empati för och omtanke om förrövarna: Brytfest ;-/

  • Gösta Bergh

   Överspelat??
   Mig veterligt är ingen lagförd.
   Mvh,
   Gösta Bergh

  • Gösta Bergh

   ”Överspelat” är det nog inte.

   5 apterade Molotovcocktails hittades på brottsplatsen meddelar SDS.

   Enfald och våldsromantik.

   Och Brytfest Lunds hemsida på Facebook har fortsatt knappt 400 medlemmar.

   Att idiotin är så utbredd och djup förvånar.
   Mvh,

   Gösta Bergh

 20. Ping: Efter vandaliseringen av Stenkrossen – att be om ursäkt? | Tysta tankar

 21. JAHA

  Ni kommunister förtjänar att torteras i all oändlighet. Utan er hade världen varit en bättre plats – bevisligen. Detta visar än en gång ert sanna ansikte (och det ser ut ungefär som folkmördaren Stalins). Ni anser er själva ha en ädel kamp och talar om ordet rättvisa. Rättvisa för mig handlar om att jobba hårt för sina pengar. Det ni propagerar för är stöld – alla ska ha det lika dåligt (ingen kommer starta eget när man inte kan tjäna pengar på något – inga jobb skapas – alla får det sämre). Ni borde torteras i all oändlighet.

 22. Gösta Bergh

  ”Frågestund #1ang Brytfesten” är faktiskt det mest enfaldiga jag läst i mitt 52-åriga liv.
  Mvh,
  Gösta Bergh

 23. Martin

  Vilket svammel. Det finns inte så mycket att diskutera här, men jag känner samma provocerade avsmak inför dig och dina homeboys som inför folk som hyllar Valerie Solanas som en modig förebild – och som anser att hon blir ännu coolare och starkare därför att hon förverkligade sin teori och sköt på Warhol. Att utnämna sig själv och sina polare/idoler till häftiga rebeller och att hylla det öppna våldet helt enkelt som en cool gest, det är inget annat än förvirrat radical-chic-tänkande.

 24. När revolutionen är genomförd? Är det dom där grabbhalvorna som lekte marodörer som då skall styra landet. Vart skall ja då bo. Får jag bo i Lillhärdal utan att bli inblandad?

 25. KriminaliseraVänstern

  Herregud vilka imbeciller vänsterrörelsen tycks bestå av numera. Som småföretagare i kommunen ställer jag mig mycket frågande till ditt (felaktiga) påstående om bidrag som öses över företag. För år 2013 betalade jag in i runda slängar 300 000 kr i skatt. Inte en krona har jag fått i bidrag. Vad har du åstadkommit? Du är en samhällsparasit som väljer att inte jobba för att låta oss arbetande människor försörja dig. Är det så din rättvisa ser ut? Den gamla sortens arbetarklass, som jag någonstans kan respektera, skulle inte vilja ta i dig med tång. En parasitär fascist är du, och jag önskar livet ur dig.

 26. Benny

  Oavsett vad man tycker om er, ska du Simon personligen ha cred för att du publicerar alla negativa åsikter. Men ta dem till dig och begrunda din världsbild. Du är hjärtligt välkommen till verkligheten och på riktigt hjälpa till med att bygga upp vårt samhälle och gottgöra det ni har förstört. Alla kan göra fel, men kan också bli förlåtna om man försöker göra rätt för sig igen.

 27. Fredrik Wåhlstedt

  Hej Simon!

  Jag är kanske lite besatt i denna fråga för jag söker svar. Jag har läst på din fb-sida och ditt senaste inlägg säger:

  ”Vi skiter fullständigt i någonting så artificiellt och godtyckligt som lag och ordning”. Det har vi förstått. Du kan också tillägga andra människor i denna rad.

  Men sedan skriver du:
  ”Vi representerar den lilla människan som aldrig får eller vågar synas och höras.”

  Men du vågar och får ju höras och synas väldigt mycket?! Och du representerar de som inte vågar eller får höras (om du inte enligt din logi är en del av dem). Då är du ju inte mer eller mindre en representant för dem. En politiker. Vad hände då med det autonoma?

  Sedan är det intressant att du använder ordet Lundensare. Även om det också är synonymt med Lundabo så har det en starkare koppling i folks medvetande till universitetsvärlden. Det är en reflektion. Den andra är, i vilken betydelse använder du begreppet. Och vilka räknar du som Lundensare. Jämför med ordet svensk eller annan regionalistisk/nationalistisk beteckning?

  Är du provinsialist tillochmed?

  Sist men inte minst så har ingen, varken du eller någon annan (ingen annan talar från ert håll) ännu givit svar på den frågan alla här och överallt ställer. Varför?

  F

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s