Fattiga byggde Kristallen åt de rika

3256266_2048_1150Inför bygget av Kristallen hade de borgerliga partierna samma problem som så ofta förr:

Hur skulle man kunna kringgå att pengarna hamnade i fickorna på de arbetare som faktiskt byggt huset?

Enkelt. Man anlitar givetvis företaget Rekab, som i sin tur har ett avtal med ett annat företag, Adax. Detta företag använder sig av utländska arbetare i desperat försörjningsnöd och behöver därmed inte ge dem en skälig lön eller humana arbetsvillkor. Detta trots de vackra orden om att det ska löna sig att arbeta och detta trots allt dravel om att sänka arbetslösheten.

Några protesterade och kommunen svarade.
”Fri rörlighet yo. Företagen vi betalar med dina pengar gör vad fan de vill med cashen. Om de vill dressera apor för att sköta bygget så är det varken vårt eller ditt problem. Håll nu mun och var glad åt att slava.. arbetarna byggt ett sådant fint hus till oss.”

Exakt vad Kristallen kostat återstår att se, men 2012 gjordes beräkningen 348 miljoner kronor. Dessa pengar har använts till att med groteska överpriser i profitens namn pumpa in pengar i de företag inom vilka politikerna ämnar verka efter den politiska karriärens slut.

Det är bara att se sanningen i vitögat: vår kommun tvingar fram lyxiga skrytbyggen på byggföretagens kommando, låter dem byggas av lågavlönade utlänningar, betalade med dina pengar, för att en vacker dag kunna roffa åt sig ett fint jobb inom ett stort företag eller en näringslivsorganisation, allt medan du förnöjt står och blundar och undrar hur fan du ska fixa din femtioprocentiga hyreshöjning.

Källa: Arg kvinna på Internet – om någon har mer konkreta uppgifter så är det bara att höra av sig till mig. Jag ska också maila såväl kommunen som REKAB.Kategorier:Krönikor

1 svar

Trackbacks

  1. Krönika #284. Var beredda! | Konst & Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: