30 november varje dag

"Jag är inte fascist, jag bara hatar invandrare, arbetslösa och socialister"

”Jag är inte fascist, jag bara hatar invandrare, arbetslösa och socialister”

I går höll Sverigedemokraten tillika rashygienförespråkaren Björn Söder tal på Stortorget i Lund. Själva talet i sig var inte mycket att orda om: Söder gjorde vad alla framgångsrika fascister alltid gjort; han riktade sig till de äldre och till medelklassen och målade ut marxister, arbetslösa och invandrare som samhällets problem genom att förvrida halvsanningar en stor del av befolkningen rättmätigt oroar sig för. Liberalerna stod tyst och lyssnade. ”Fan, den här Söder – han har ju rätt. Samhällsproblemen är rimligtvis skapade av de som inte har någon makt, något inflytande eller något kapital. Det verkar fullt logiskt.”

Polisen var givetvis på plats och dokumenterade och registrerade antifascister, något man säkert kommer få användning av när fascisterna lurat tillräckligt många av medelklassens NPC:s att SD sitter på svaren om hur vi återskapar det land som gav oss Sunes sommar och Pippi Långstrump.

SD försöker givetvis främst locka till sig väljare från det parti som ligger dem närmast i värderingar och lögner

SD försöker givetvis främst locka till sig väljare från det parti som ligger dem närmast i värderingar och lögner

Björn Söder var givetvis också hätsk mot den blåa politiken: han menade att den hade förstört för de äldre, hade misslyckats med att skapa jobb och hade skapat större samhällsklyftor. Allt detta stämmer givetvis: vad Björn emellertid inte nämnde var att Sverigedemokraterna i 90% av fallen röstat för Reinfeldts reformer. Den saken förväntas alltså den programmerade befolkningen lista ut själva; not gonna happen.

Vi hade samlats ett par hundra för att göra oljud. Polisen samlade redan före torgmötet in några av de som kunde tänkas göra mest oljud och höll dessa i förvar under demonstrationen. Om detta har givetvis ingenting nämnts och om det gjorde det skulle alla dessa homo economicus nicka stilla: ”det var nog bra det”. Må vara hänt att det kanske är olagligt ty det är som Kjell Höglund sjunger: ”men för den som förstått och valt, så finns det två sorters lagar: det finns en lag för överhetens folk – en lag som dom själva skrivit – så om dom små ska få någon lag, så måste dom skriva sin egen”.

Någonting som givetvis är sant och ett problem i ett land där alla hejar på och ser upp till den som lyckas roffa åt sig störst del av kakan.

I morgon ska SD för andra gången på tre dagar hålla torgmöte och normalisera sin rashygienspolitik i Lund, i vanlig ordning under beskydd från våldsmonopolet. Stilla, under den falska föreställningen om att ”det kan inte hända här”, glider vi in i mörkets tid, där de som har någonting med våld, förbud och vapenmakt trycker ner och förgör alla dem som ingenting har.

Överallt runt om i världen växer hatat mot fattiga och mot de som har en asymmetrisk inställning till det globala konkurrenssystemet. I vanföreställningarnas och självgodhetens Sverige har vi åtminstone rätt i en sak: vi har kommit mycket långt i vår utveckling mot det som väntar.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Artiklar, Händelser

2 responses to “30 november varje dag

  1. Tusse

    30 november kändes absurd redan 1982, med fackelbärare som tågade inne på Kulturen och punkare som vrålade utanför. Rörradion tog in trevlig underhållningsmusik från DDR, offentlig psykoanalys från Ungern (då den gladaste baracken i öst enligt Elisabeth Åsbrink i dagens DN) och zigenarmusik på Danmarks Radio, som konstaterade att ”Ungarn er stolt af sine sigöjner, thi de föler et skaebnesfaellesskab (känner ödesgemenskap) med dette stolte, mishandlede folk.”
    Strindberg skrev att när den förtryckte upphör att vara förtryckt blir han själv till förtryckare. Så sant!

  2. Benke

    Jag fattar inte att står och för oväsen .På torgmöte om man inte gillar deras politk.Varför inte skita i det och något annat,tex se film.Det är vad jag tycker,
    roligare man ha det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s