Förtäta Professorsstaden!

För den med ett gott öga åt pacifistisk, underfundig aktivism så förekommer det gott om sådan i Lund också.

Förbundet Allt åt Alla är engagerade i många frågor, men en av de viktigaste på senare år handlar om kommunens byggplaner i Borgarparken på Norra Fäladen. Politikerna vill bygga ett höghus i en park och ta en del av Svenshögskolans skolgård i anspråk. Motståndet har varit ganska utbrett på Fäladen och många tycker att även om Lund behöver bygga fler bostäder så är det huvudlöst att förtäta en grönyta där många barn leker.

Så i april arrangerade man ett ”prank”. Man hittade en annan plats att förtäta:
Professorsstaden, boningsplats för mången homo economicus.

Allt åt Alla diktade i april ihop att det fanns ett förtätningsprojekt i Professorsstaden. Man delade ut ”information” om projektet i kvarterets brevlådor – en till synes professionell upplysning om en byggnation i området Docenten/Tornaplatsen 1.

I informationen fanns också ett telefonnummer dit man kunde ringa för att ”ställa frågor” – eller framföra sina klagomål: ett nummer som naturligtvis ledde till en röstbrevlåda där den stackars överklassen kunde gråta ut.

Detaljplanen för Borgarparken har överklagats till länsstyrelsen och maktskiftet efter valet kan skjuta Seniorgårdens byggplaner i sank, något som aldrig hade hänt vore det inte för engagemanget utifrån.

1 kommentar

Filed under Anekdoter

One response to “Förtäta Professorsstaden!

  1. Tusse

    Ja men det är ju klart. Bara namnet antyder att Tornaplatsen vore den perfekta platsen för ett höghus som syns över hela lundabygden. Har jag erfarit från säker källa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s